JAN22

De toekomst is verzekerd bij Valcke Group

379 Flares 379 Flares ×
DSC_0180_BisBij Valcke Group, een onderneming opgericht in 1952 door de familie Valcke uit Wevelgem, is de toekomst verzekerd. Het echtpaar Luc Valcke-An Maes, dat de tweede generatie vertegenwoordigt, geeft per 20 januari 2016 de fakkel door aan zoon Henri Valcke. Laurent Valcke, de oudste zoon, neemt enkele van de bowlingcentra in eigen beheer over. Hun zus, Hélène, woonachtig in Zwitserland, is niet actief in het familiebedrijf.

 

« Henri is klaar om het management over te nemen en naast de verantwoordelijkheid ook de risico’s te nemen als nieuwe eigenaar », zegt Luc Valcke. « Ik ben heel blij dat ik die kans krijg, en zal deze met volle goesting grijpen », aldus Henri Valcke. « Ik ben meer dan gemotiveerd om deze grote uitdaging aan te gaan. Het motto van mijn vader blijft zeker behouden: niet de grootste maar wel de beste proberen te zijn in ons vak.»

 

Henri maakte in 2004 zijn opwachting in het familiebedrijf. Hij was er actief op alle echelons en in diverse functies: van installateur, magazijnier en technieker tot verkoper en verkoopdirecteur. De laatste jaren werkte Henri mee op het niveau van het algemeen management, met als grote uitdaging het op punt zetten van de fitness afdeling.

 

 

Over Valcke Group

 

Nadat Lucien Valcke in 1966 Bowling Kentucky in Wevelgem opende, richtten Luc Valcke en An Maes in 1983 Valcke Group op onder de naam Import-Export Valcke en dit als toeleverancier van bowlingmateriaal. Het begon allemaal met het verkopen van een paar bowlingschoenen en groeide uit tot een distributieplatform in de bowling- en later ook in de fitnesswereld.

 

De bewustwording van « leven in een gezonde levensstijl » geeft het bedrijf de voorbije jaren een grote dynamiek. « We willen eigenlijk de levenskwaliteit van de mensen verbeteren door een feel good-gevoel », zegt Henri Valcke. « Via de bowling kunnen we ontspanning aanbieden aan vrienden- en familiegroepen maar even goed aan bedrijven. Via fitness en promotie van gezonde beweging bereiken we dezelfde doelgroepen. »

 

Volgens Luc Valcke combineert Valcke Group de dynamiek en de flexibiliteit van een typisch West-Vlaams familiebedrijf met de kracht van een groot bedrijf dat kan rekenen op de steun van wereldmerken zoals Brunswick Bowling, Life Fitness, Hammer Strength & Escape Fitness.” Dit zorgt ervoor dat we vrij dicht bij onze klanten staan,” aldus Luc Valcke. Valcke Group is een distributieplatform voor de sport- en ontspanningswereld. Valcke Group is marktleider in het bouwen van bowling installaties en levert dagelijks aan alle bowlingcentra in de Benelux, Frankrijk, Zwitserland en Afrika.