DEC09

5 redenen om voor professionele flatscreens te kiezen

9 Flares 9 Flares ×

Dat de markt voor flatscreens booming is, kunnen we niet onder stoelen of banken steken. Je hoeft maar een elektrozaak binnen te stappen, of je wordt al geconfronteerd met rijen flatscreens in alle maten en modellen. Maar zijn dit ook dezelfde schermen die in een bowlingcenter geïnstalleerd worden?

Flatscreens

Op het eerste zicht lijkt dat inderdaad zo, al moeten we voorzichtig zijn om te snel conclusies te trekken. De flatscreens uit de elektrozaak zijn toestellen voor de particuliere markt en beantwoorden aan de verwachtingen die de consument van deze toestellen heeft. In onze voorstellen opteren wij altijd voor professionele Samsung flatscreens.

 

Waar zit het verschil dan? We zetten het voor u graag op een rijtje:

 

1. Heavy-duty hardware

Nu de markt voor flatscreens volwassen geworden is, hebben fabrikanten geleerd wat werkt en wat niet. Dit zorgt er voor dat de hardware van professionele schermen geoptimaliseerd is voor de omstandigheden waarin ze gebruikt worden: de behuizing van de schermen is ontworpen om tegen een stootje te kunnen, de hoge kwaliteit van de schermen vermijdt een burn-in van het beeld en de koeling wordt geoptimaliseerd door aangepaste componenten.

 

2. Koeling

Een zeer belangrijk aspect in het verschil tussen particuliere en professionele schermen is de koeling. Bij consumer toestellen is de behuizing niet aangepast om een optimale koeling te voorzien bij langdurig gebruik van het toestel. Bij normaal gebruik van een particulier toestel wordt gerekend op een 4 à 6 uur per dag. Bij professionele toestellen echter zijn dagen van meer dan 12 uur zeker geen uitzondering, daarom is een optimale koeling van primordiaal belang. Een goede koeling zorgt er namelijk voor dat de verschrikkelijke ‘burn-in’ uit blijft en het toestel een langere levensduur krijgt. Toestellen voor professioneel gebruik hebben een aangepaste behuizing en extra ventilatoren die de koeling garanderen.

 

3. Anti burn-in algoritmes

Niet enkel de koeling speelt een belangrijke rol in het vermijden van burn-in. De geavanceerde anti burn-in algoritmes gebruikt door onder meer Samsung, zorgen voor een aanzienlijke daling van het risico dat uw beeld op het scherm blijft. Zonder deze geavanceerde features, die professionele flatscreens hebben, is het risico veel groter.

 

4. Inputs

Waar een doorsnee consument doorgaans voldoende heeft met enkele inputs om een decoder, dvd-speler en gameconsole aan te sluiten, ligt de uitdaging bij professioneel gebruik toch wat anders. Professionele schermen zijn uitgerust met een reeks van inputs die altijd compatibel zijn met de toepassing waarvoor ze nodig zijn, in ons geval bowling scoring.
Om het beeld dat het score systeem creëert naadloos te visualiseren, zijn de juiste inputs met de juiste gevoeligheid een must.

 

5. Garantie

Als laatste moet er ook rekening gehouden worden met de garantie van de toestellen. Particuliere toestellen krijgen garantie voor de omstandigheden waarvoor ze gemaakt zijn, langdurige speeltijden van meer dan 12 uur per dag zitten hier zeker en vast niet in. Professionele toestellen zijn geproduceerd om langdurig te spelen en worden in deze omstandigheden ook gedekt door hun garantie.

 

Zijn alle flatscreens dus flatscreens? Zeker niet, we mogen niet alle toestellen over dezelfde kam scheren. De toestellen die door Valcke Bowling Service worden aangeboden zijn professionele Samsung monitoren, die ontworpen en getest werden om perfect te functioneren binnen een bowlingcenter. Op die manier bespaar je heel wat op de total cost of ownership en verdien je de investering in no-time terug!

Wenst u meer info over de aankoop van scoring monitoren of de modernisering van uw bowling?
Neem dan zeker contact op, we bekijken graag de mogelijkheden met u!